Снимка: архив Булфото
fallback

Любомир Трайков, който предизвика жестока катастрофа с трима загинали в Пловдив миналата година, бе осъден на четири години затвор ефективно. Той остава и без шофьорска книжка за четири години.

Присъдата на Трайков е за жестокия сблъсък от 18 ноември 2016 г. Тогава на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Д. Николаев" в Пловдив, употребил алкохол, той блъсна с "Ауди"-то си друг автомобил.

Oще по темата
На място загинаха Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова. Няколко дни по-късно издъхна и тежко ранената при катастрофата студентка Полина Караиванова.

Въпреки жертви Любомир първоначално бе пуснат на свобода срещу 15 000 лева гаранция. След протест на прокуратурата обаче бе върнат.

След катастрофата бащата на Любомир даде пари на вдовицата на убития Атанас Ламджиев и трите му деца, за да посрещнат нуждите си. Жената обяви, че прощава на шофьора-убиец, но близките на другите жертви реагираха остро.
Това накара вдовицата да върне парите.

Делото се гледаше по съкратената процедура по искане на обвиняемия, който призна, че е шофирал след употреба на алкохол.

Именно заради признатата вина присъдата му беше намалена със законоустановената част от 1/3 и в крайна сметка ще е четири, а не шест години, съобщи bTV.

Семействата на загиналите ще обжалват решението на съда и ще искат по-тежка присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

А трябва да е- 3 по 20 години - 60 години без право на обжалване строг режим. Но не да лежи а в уранови рудници.

35

saki

преди 7 години

Затова не се возете по 5 човека, в една кола. Защото, на завоя , като излети към вас едно мамино гъзе, изпуснало джипа,на три големи водки и ще ви направи всички на кайма.

34

Анонимен

преди 7 години

Само за гражданите на България - промоция - убиваш 3-*** лежиш 0.3-***... Няма такива оферти никъде другаде, вкл. Африка, Азия !!!

fallback