Кадър: Dnes.bg
fallback

ЦИК разреши зъболекарят д-р Валентин Павлов да бъде привлечен като обвиняем за смъртта на дете. Павлов е кандидат за депутат в 44-ото Народно събрание.

Oще по темата

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК да свали кандидат-депутатския му имунитет, за да може срещу него да бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Случаят стана известен вчера макар и да е от юни миналата година. Тогава, при рутинна операция по отсраняване на киста в челюстта, състоянието на 14-годишното момче се влошава. Малко по-късно то умира в "Пирогов".

Прокуратурата обвинява за смъртта му д-р Павлов, който е извършил операцията и който е управител на клиниката. Според обвинението Павлов е използвал упойка, за която има предупреждения, че може да доведе до фатални последици, без да има антидот за нея.

Зъболекарят отхвърли обвиненията в непредпазливост и обяви, че става дума за рядка генетична болест на момчето, отключила се след упойката. Това потвърди по-късно и говорителят на прокуратурата.

Валентин Павлов обяви, че иска истината да излезе наяве и сам подаде заявление в ЦИК за сваляне на кандидат-депутатския му имунитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

академик

преди 7 години

Упойката е Севоран, абсолютно неприемлива при вадене на зъби, особено при деца. Дори в листовката й пише, че малигнената хипертермия е един от страничните й ефекти. Всеки нормален анестезиолог може да каже какви упойки се използнат за леки оперативни намеси, каквито се зъбните.

3

Един

преди 7 години

"Реформатор - човек, който и да казва някога истината, то е било неволно." Това е от Тълковния Речник.

2

Анонимен

преди 7 години

Този зъболекар е бил вече депутат и макар, че досега е мълчал като риба, поне трябваше да е научил, че заявление за доброволен отказ от имунитет пред ЦИК НЯМА! това може да прави само избран вече депутат пред Народното събрание. Единствения начин кандидат депутат да остане без имунитет е ЦИК да му го свали! Тези негови писания за доброволен отказ са просто ПР от негова страна. Не вярвам обаче да го осъдят, известно е , че у нас осъден лекар няма! Бялата мафия е една от най-силните

fallback