Снимка: Булфото
fallback

Районната прокуратура в Плевен предаде на съд 28-годишен мъж от село Буковлък, причинил средна телесна повреда на полицай след удар с метална тръба, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е за това, че на 25 ноември 2016 година на ул. "Трети март" той е нападнал полицай, който изпълнявал служебните си задължения.

Този ден полицаи от Първо управление на МВР в Плевен били изпратени в селото, заради сблъсък между две ромски фамилии. Обитателите на дом "23" нападнали живеещите в дом "14" като счупили прозорци с камъни и вили и нанесли побой на една жена.

Въпреки полицейското присъствие, обвиняемият и двамата му братя се насочили към дом "14", за да продължат саморазправата.

От полицията предупредили мъжете да оставят коловете, които носели, но ромите не изпълнили разпореждането и отправили цинични думи и закани, а обвиняемият ударил с метална тръба полицай по дясната ръка.

Предстои насрочване на делото в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

боже

преди 7 години

с глупости ни занимава а дето ги бият незавизимо за каквое кво праим

16

Цецо

преди 7 години

От БХК сега ще ревнат, че полицая е превишил служебните си правомощия и *** е действал при условията на неизбежна отбрана! Подкрепям коментар 17, трябва да се дадат повече права на нашите полицаи за подобни ситуации, иначе в близко бъдеще ще берат много ядове, ние също!!!

15

Анонимен

преди 7 години

В САЩ за неподчинение на полицейско разпореждане,може да те гръмнат,камоли да удариш полицай с метална тръба.В демократична България,разбира се такива варваски полицейски приоми са недопустими.После се чудете, защо качествени младежи,не искат да стават полицай.

fallback