Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров е възложил незабавна проверка, от която да стане ясно дали заместникът му Борислав Сарафов е нарушил етичния кодекс на магистратите след сигнал от следователи, които разследвали трагедията в Хитрино, съобщи говорителят на Цацаров - Румяна Арнаудова.

Oще по темата

9 следователи изпратили сигнал до директoра на Националната следствена служба Евгени Диков. В него пишело, че Сарафов ги е ругал и ги притискал да повдигнат веднага обвинения на двамата машинисти за влаковата катастрофа на 10 декември миналата година в Хитрино, която отне живота на 7 души.

Диков е препратил сигнала на Цацаров, който разпоредил проверка на етичните комисии на Върховната касационна прокуратура и тази в националното следствие.

"Резултати все още няма", каза прокурор Арнаудова.

Вчера стана известно, че следовател Страхил Каменички е завел граждански иск за 26 хил. лв. срещу Сарафов. В него се твърдяло за грубото поведение на Сарафов.

"Категорично не съм обиждал никого", обяви пред "24 часа" Сарафов. Той изтъкна още, чe заведеното дело е отбранителна стратегия на следователя, тъй като не бил си свършил работата по делото "Хитрино".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Сарафов да не се прави на лисица под кокошиняк,ами да си каже кой го изпрати чак в Шумен и в качеството на какъв ги е ругал .Той не е наблюдаващ делото прокурор.Същият като зам.главен прокурор няма правомощия и отношение към подобни разследвания, и към разследващия екип.Той някога е заемал длъжността "следовател",за които се казва"от ден до пладне" и никога не е разследвал подобни катастро фи, и едва ли прави разлика между трамвай и локомотив.

10

Анонимен

преди 7 години

много чуствителни бе...откакто вземат огромни и незаслужени заплати...едно дело нямат изкарано докрай.....спецове само по автокатастрофи *** кат гледам и там са въздух

9

Анонимен

преди 7 години

НА наглеца Сарафов трябва един чук в тъпата тиква и да се изчисти земята от един дери/бей!

fallback