Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев отива на съд, съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова. Разследването започна по одит от МОН.

Според обвинението Митев е сключвал несгодни сделки с адвокати, въпреки че в МУ имало налични юрисконсулти. Това е ощетило ВУЗ-а с над 28 хил. лева.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт и срещу бившия главен секретар Алексей Алексеев.

Обвинението твърди, че бившият ректор съвсем съзнателно допуснал бившия главен секретар на МУ Алексей Алексеев да сключва договори, които ощетили висшето училище с над 1 млн. лв.

Един от тях е за 146 чужди студенти, които постъпили в университета без изпит и годишно плащали 1 500 евро такса, а не 7 400 лв., каквато е тарифата за чужденците.

Двамата обвиняеми са на свобода срещу парична гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Този на снимката е най-алчното, подло и безскрупулно същество. Няма по-голяма гад от него на тази земя. Лично му търпя гадориите от близо 5 години. Такива заслужават да ги вкарат в панделата и никога да не излязат от там. Да се гърчат като червеи и да няма кой да му обърне внимание. А всички откраднати пари му пожелавам да си ги занесе в гроба си. Заедно с главния си секретар, който е работил за Доган и е действащ агент на ДС.

12

Мирослава Кадурина

преди 6 години

Ваньо Митев и Стоян Тонев много краднаха.

11

Цецо

преди 6 години

Митев е корумпиран и алчен за пари човек, познавам го одавна. Браво на бтв репортерите, за разследането. Дано да има ефект. Във всичко, което го обвиняват е вярно. От 2019 г. този човек взима големи рушвети за държавни поръчки. Свръзката му е Льчезар Ианов, депутат от Герб. Парите дава Хюсеин Кулов, собственик на Вайс Профил

fallback