Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Прокуратурата се закани на всеки, който е разбрал, но е мълчал за това, че тичащият младеж от снимките на МВР е Йоан, убиецът на 15-годишния Георги от Борисовата градина.

"Ще приложим цялата строгост на закона", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

След като убиецът на Георги бе арестуван се появи информация, че педагози и съученици на обвиняемия Йоан Матев са знаели, че той е наръгал смъртоносно Игнатов, но не са съобщили това в полицията.

Директорката на училището "Езиков свят" също бе намесена, че е разпознала, но е прикрила Йоан. Вчера тя изпрати писмо до медиите, в което заплаши със съд всеки, който я замесва.

Oще по темата

Днес прокурор Арнаудова обясни, че прокуратурата не може да подведе под наказателна отговорност брата и родителите на Йоан, пише "24 часа".

Причината е че те са негови роднини и имат право да замълчат за кръвопролитието, ако са знаели.

Въпреки това братът на Йоан – Марсел участва в разплитането на случая и разказа на полицаите за убийството.

"Факт е, че нямахме съдействие от обществеността кое е тичащото момче около 20 месеца след убийството", каза Арнаудова.

Тя призова всички граждани, които имат информация за престъпления да съобщават в МВР и прокуратурата, без да се притесняват.

"Умоляваме гражданите да проявяват отговорност", подчерта още Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Безсрамница

преди 7 години

Как може укривател и помагач на убийци да съди тези,дето го разобличават?Да не мислите,ч за ТАЗИ говоря,не...Говоря за Петканка от Горно Нанадолнище,нищо конкретно не казвам:)

57

kilur

преди 7 години

toq go raz4lenqvam za 10 bona , shte go pratq na maika my i bashta my

56

Възмутен

преди 7 години

Не е ясно какво са знаели директорката, учителите и съучениците и за последващите им действия, но е срамно за бездействието на родната ни полиция /най многобройната в Европа на глава население/ и вечно искаща облаги! Да не проверят шахтата, която е била на 10 м. от мястото на убийство на момчето....!!! Имало вода и металотърсачът не реагирал....! Боже...! Колегите им по света цели езера и реки претърсват-ТЕ една шахта с две кофи вода НЕ....!

fallback