Кадър: bTV
fallback

Георги Близнаков, биячът от Околовръстно шосе в София, "блеснал" в един от жестоките побои между шофьори, е излязъл от България.

Той не е в страната от август миналата година. Това показва справка на Гранична полиция по дело за издръжка на децата му. По информация на адвоката му той се намира в Украйна, пише "24 часа".

Близнаков, заедно с Христо Христов и Александър Гечев от кортежа на Ивайло Борисов-Ториното пребиха преди година спортиста Васко Наумов и съпругата му на Околовръстното шосе в София след скандал за предимство.

Oще по темата

Гардовете счупиха челюстта на Наумов и бяха обвинени в нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство.

На 17 януари т.г. Георги Близнаков е осъден на 2 г. затвор ефективно. Бил е на пробация заради неплащане на издръжка на децата си. Той обаче не се явявал на срещите с пробационния служител.

След доклад до прокуратурата Софийският градски съд отменил пробацията му и наложил ефективно наказание. Близнаков все още не е зад решетките по делото за издръжка. Още миналото лято е напуснал страната през КПП Калотина и оттогава не се е връщал.

Малко след като Близнаков бе задържан за побоя, Украйна обяви, че го издирва. Съветникът на украинския вътрешен министър Антон Герашченко тогава съобщи, че българинът се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани - "като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна".

"Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода", обясни още тогава Герашченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Anton

преди 7 години

Toзи ***, за какво ни го показват, че е много готин, или като прасе за Коледа ?

68

Анонимен

преди 7 години

До Стрелям по хохолитеNIAMA LO6O, TO I AZ TAKA... AMA KAKAV MEDAL DA MU DAVA6 NA TOZI , DEBELAKA ZA NI6TO NE STAVA BE - PREDPOLAGAM I SNIMKATA E MENTE NIAKAKVO. POGLEDNI GO SAMO I PREDCENI.....

67

RUSOFIL SAM AMA,

преди 7 години

TOZI NE NIKAKAV OPAL4ENEC- TOZI DABIL E KRIMINALNO PROIAVEN TIP ! IMA RAZLIKA MEJDU HORA DOBROVOLNO POSTAPILI V OPAL4ENIETO I TAKIVA, KOITO SE KRIAT OT ZAKONA. IMA I NAGLOSTTA DA NOSI BARETA NA PARA6UTIST ....DEBELA SVINIA-NI6TO POVE4E.

fallback