Архив: Булфото

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинения за убийството на 84-годишна жена от с. Дълбок извор, съобщи говорителят й Боряна Димитрова.

Разследващ екип на наблюдаващ прокурор, полицаи и криминалисти от ОД на МВР-Пловдив е установил че извършител на убийството е Донка П., на 37 г.

По данни на обвинението тя е осъждана общо 6 пъти, предимно за престъпления против собствеността, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата е оцеляла.

С жертвата - 84-годишната Иванка Кукова, Донка се познавала, тъй като двете са от едно село. Циганката през ден ходела в дома на бабата, за да й помага в домакинството. В замяна пенсионерката й давала по някой лев. Вчера двете се скарали и Донка се нахвърлила да я бие и я удушила.

Въпреки че се укривала, извършителката е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност.

Обвиняемата е признала за извършеното, уточниха от прокуратурата. Очаква я наказание от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Тя е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд - Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase