Архив: Булфото

Районният съд в Генерал Тошево осъди осем иракчани за опит за незаконно преминаване на българо-румънската граница, съобщиха от пресцентъра на институцията. Съдът е признал чужденците за виновни, че на 8 декември миналата година в землището на село Росица, община Генерал Тошево, са направили опит да излязат нелегално от пределите на България.

За шестима от иракските граждани, между които две жени, съдът постанови наказания от три месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок. Всеки от осъдените ще трябва да заплати и глоба от 100 лева.

Двама от чужденците са извършили престъплението при условията на повторност, за което получават ефективни присъди от три месеца "лишаване от свобода", посочват от съда.

Те също ще заплатят глоба по 100 лева. На единия от осъдените е приведена в изпълнение и присъда на Районния съд в Силистра, постановена за същото деяние и за същия срок.

Наказанията са наложени, след като Районният съд в Генерал Тошево одобри споразумения, сключени между прокуратурата и чуждите граждани. Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага, посочват от пресслужбата.

Осемте мигранти са част от групата от 25 иракчани - 15 жени и 10 мъже, на които в средата на декември 2016 година Районният съд наложи мерки за неотклонение "задържане под стража" за незаконно преминаване на границата.

Съдът постанови в края на миналата година присъди за 17 от чужденците, а днес наложи наказания и на останалите, информират от пресцентъра на институцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase