Снимка: Facebook
fallback

Мъжът от новопазарското село Марково, който, без да има шофьорска книжка, беше хванат да кара Москвич без двигател, без табели, капак и педали, ще изкара зимата на топло в рехабилитираното наскоро затворническо общежитие от закрит тип в Троян.

Ще се прибере напролет, в края на март, потвърдиха от прокуратурата в Шумен. Веднага след като съдът потвърди окончателно ефективната присъда за 32-годишният Асен Кирилов Асенов, той поел към затвора.

Oще по темата

През май подсъдимият ром купил руското возило от едно варненско село за 100 лв. уж за скрап. Почти до родното му село Москвичът бил теглен с въже на буксир от "Опел" Вектра. А "Опел"-ът шофирал неговият приятел Бисер Йорданов, също без книжка.

Когато селският полицай на Марково проследил москвича, той вече бил откачен от въжето и по баира надолу се пускал по инерция. Подсъдимият седял на шофьорската седалка и държал волана. Ръчната спирачка частично работела.

"Те са 5-6 крадливи групи. Като ги приберат в затвора и селото мирясва", коментира пред "24 часа" кметът и се ядосва, че все за малко ги прибират. Банчо Митев е 7-ми мандат кмет. Два пъти по "Татово" време и сега е за пети път, само един мандат пропуснал.

Според местни хора този Москвич, пригоден за пикап, не ще да е бил купен за скрап, а за превоз на крадени дърва за огрев. Крадците обикновено правели "керван", закачвали трошката, пълна с дърва, за друга кола. Ако случайно ги видели униформените, просто срязвали въжето и зарязвали "моргата" на пътя, а с другата се мъчели да се измъкнат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ИЛИЯ ЛАЗАРОВ

преди 4 години

може ли да ми каже някой номера му

11

Анонимен

преди 7 години

И двамата водачи са ГОТОВИ ЗА ЛИСТОВКАТА. 1. Шофират кола без двигател. 2. Минали са градско и извън градско без ПТП. 3 Почистили са околното среда от скраб.

10

Москвич , ли.ха,ха??

преди 7 години

Копие на двигател--БМВ....още от времето на Фююрера.Пак ---"крадена" руска технология!!!!!

fallback