Снимка: Facebook
fallback

Снимките на директора на столичното 51-о училище "Елисавета Багряна" Асен Александров, които разбуниха духовете у нас през последната седмица, не са голи снимки. Те не съдържат и порнографско съдържание. Това е заключението на прокуратурата.

То се базира на техническа експертиза, назначена в хода на проверката, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Oще по темата

Днес Софийска районна прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по случая, след като е получила две справки - компютърна и от Министерството на културата, според което снимката не е с порнографско съдържание, пише "24 часа".

По време на разследването един от разпитаните, който е служител в медия, публикувала снимката, е обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител.

Скандалът избухна в началото на миналата седмица.Тогава обвинението започна разследване на изнесени в медиите снимки, които били качени на сайта на училището на 5 януари.

Александров, който освен директор на училището, бе и експерт към просветното министерство, подаде оставката си от ведомството на Меглена Кунева.

Директорът до последно отричаше автентичността на снимките и заподозря, че някой е проникнал в личния му компютър и е направил колаж от негови автентични снимки по бански.

Александров събра безпрецедентна подкрепа от страна на учениците си и колегите си както от 51-о училище "Елисавета Багряна", така и от други училища.

Учители дори се заканиха да се снимат голи за календар в знак на подкрепа към набедения директор.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 7 години

До А мисъл??? 93А колкосигнално "мислищ" е този директор????? Абе, такива проблеми има в образованието, децата ходят на училище само да си показват новите дрешки и джаджи, не знаят даже столиците на скапаната еуропка, дето ни натресе тъпите си "ценности" и ВМЕСТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР да решава проблемите, да се самообразова и да е ПРИМЕР ЗА ДРУГИТЕ.....тоя, моля ви се, се прави на тинейджър с голи селфита...Ами, то каквито учителите, такива и ашлаците......ТЪПОТИЯ ДО ШИЯ!

77

ха-ха

преди 7 години

До Бръсначът на ОкамДа, т медията на голо доверие. А журналистическата етика? Как така ще разпространяваш голи фотоси, а?

76

странен морал

преди 7 години

До pontiАбе не е и християнско да разпространяваш голите снимки на някой с цел да го злепоставиш. Нямал бил морал, че се снимал гол. Снимал се е, ама това си е било за лично ползване. Христянството не забранява да си гол.

fallback