Архив: Булфото
fallback

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем кмета на община Пловдив Иван Тотев заради изграждането на зоокът в града. Според СГП от престъплението по служба са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева.

В периода 30 април – 17 ноември 2014 г. кметът е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на "Зоокът" – Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), съобщават от Прокуратурата.

Освен това процедурата е проведена, без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта.

Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж.

Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на "Зоокът“ – Пловдив с изпълнителя - "Запрянови 03” ООД.

По този начин Тотев е облагодетелствал търговското дружество с 1 000 000 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив.

Досъдебното производство е образувано на 3 ноември миналата година от Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на главния прокурор от 15 ноември 2016 г. е разрешено разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото и е разпоредено СГП да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

До момента са разпитани 14 свидетели, изискана е цялата документация от Община Пловдив във връзка с проведените процедури за изграждането на "Зоокът“ – Пловдив.

Иван Тотев е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева. Процесуално-следствените действия продължават.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

kiorsufra

преди 7 години

Ribata se umirisva ot glavata ,ne ot korema;parvo negovite pokroviteli triabva da badat vkarani na toplo, i sled tova idva negovia red;i mnogo drugi ot parlamenta i isvan nego.

21

Анонимен

преди 7 години

Мамин Ваньо е гол като пушка, то изпълнява поръчките на майка си. Какво ще му вземите, парите от заплатите(по съвет на мама ще ги даде за адвокати), направо привикайте майка му, да се разберете!

20

Анонимен

преди 7 години

А срещу Радев за горивото от Граф Игнатиево кога ще видим обвинения.

fallback