Архив: Булфото

Районна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу трима, разбили офис и откраднали каса с над 6000 лв. във Велико ърново.

На 14 юни миналата година тримата разбили три секретни патрони на входна врата и отмъкали метална каса на стойност 207,90 лева. В нея имало 5418 лева, собственост на дружеството и още 500 лева, собственост на една от служителките, общо 6125,90 лева.

Двама от обвиняемите, които били и организатори на обира, знаели, че във Велико Търново има новооткрит офис на фирма и решили да проверят дали в него се съхраняват парични средства.

Около обяд в деня на удара те се придвижили с лек автомобил и паркирали пред офиса на дружеството. За да огледа добре обекта, единият се спрял пред него и попитал непознат дали може да му развали банкнота от 50 лв., през което време огледал отблизо входната врата и начина й на заключване.

След като човекът му отговорил, че няма възможност, той влязъл в офиса на дружеството и се обърнал към двете служителки със същата молба. Те се съгласили, отворила касата, за да вземат дребни банкноти, което дало възможност на обвиняемия да я огледа и да види, че в нея има пари.

Решили още същата вечер да проникнат в помещението и да откраднат касата. Обсъдили подготовката за извършване на кражбата и преценили, че им трябва трети човек, който да пази отвън, за да им подаде сигнал при опасност.

Съгласно плана късно вечерта паркирали две коли близо до офиса, помагачът застанал на няколко метра от вратата и започнал да се оглежда, а през това време другите двама обвиняеми с помощта на техническо средство счупили трите патрона на входната врата и взели касата, натоварили я в едната кола и бързо си тръгнали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase