13-годишната Златка и 15-годишният Ангел на сватбата си. Кадър bTV
fallback

След като прокуратурата се самосезира за случая с първото сливенско бебе на 2017 г. Динко, родено от 13-годишна ромка и започна разследване срещу баща му - 15-годишния Ангел, от обвинението в Сливен съобщиха, че 109 са осъдените за съвокупление с малолетни момичета и за улесняване на започване на съжителства между малолетни.

Oще по темата

От 2014 г. До 2016 г . прокуратурата е внесла в съда 115 обвинителни акта срещу 120 души за секс с малолетни момичета, както и срещу родителите, които са улеснили съжителството между деца.

По внесените актове има осъдени общо 109 души, като няма допусната нито една оправдателна присъда. 34 от осъдените са пратени в затвора.

В 11 от случаите обаче обвиняемите са се отървали, защото са скючили гражданки брак с любимите си.

Общо 302 сигнала са получени през последните 3 години в прокуратурата от Отдел "Закрила на детето" в Сливен.

В 129 случая е обвинението е отказало да образува дело, като мотивите са били "липса на извършено престъпление или липса на достатъчно данни за извършено престъпление".

Няма нито един случай, в който отказът да е постановен с мотиви, че "са такива традициите в ромската общност".

Най-често мотивите са, че момичето има навършени 14 години към момента на първото съвкупление или има навършени 16 годни към момента на заживяване на съпружески начала – т.е. липса на престъпление, уточняват от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

костадин

преди 7 години

ако брака е законен кои и каде им е издаден дукомента и тои в панделата.и спира се маичинството на не пълнолетни и проблема се решава.

15

решението е просто

преди 7 години

ГЛОБАТА И ЗАТВОРА ДА СЕ ЗАМЕНЯТ С КАСТРАЦИЯ

14

Анонимен

преди 7 години

Ако бяха 34 000, добре.Стига сте ни замазвали очичките.

fallback