Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

И първият машинист, управлявал влака-убиец, който сравни със земята част от село Хитрино в началото на декември, беше освободен от ареста. Това стана с решение на Апелативния съд във Варна, съобщи bTV.

Oще по темата

Съдът обяви, че може да се направи обосновано предположение, че Димитър Михнев е извършител на транспортно престъпление - влакът се е движел с близо два пъти по-висока скорост от разрешената.

В същото време обаче съдиите решиха, че няма опасност машинистът да се укрие и затова може да бъде пуснат под гаранция от 10 000 лв.

Вторият машинист на фаталния влак Радослав Петков беше освободен на 22 декември. Днес неговата мярка за неотклонение беше потвърдена и той остана свободен.

При дерайлирането на пълните с пропан-бутан и пропилен цистерни загинаха 7 души, а 29 бяха ранени. Тогава центърът на Хитрино беше буквално изпепелен от взрива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Кирил Софийски

преди 7 години

В Булгари-стан , всяко чудо за три дни.Бас хващам, че мотивите за освобождаването му са "няма достатъчно доказателства за вината му" и няма опастност да се укрие от правосъдието. Няма значение че пред очите на цяла България взриви и дераилира композицията. За това и на Садав Хюсейн последното му желание е било 4 Да бъде съден от независим Български съд !

6

Анонимен

преди 7 години

Този машинист е виновен... но и не е. Защото това което е направил не е единичен случай. Всички го правят. Правят го, защото няма институции които да ги контролират. Контрола е "проформа". Както казваше един инспектор от ДАИ при един инцидент с автобус "ние не гледаме автобуса - ние гледаме документите"...В крайна сметка, основните виновници са институциите, които са отговорни за налагането на контрол. А контрол, както се вижда - липсва.

5

ohoo

преди 7 години

Какво да кажа се чудя "ТОВА Е И ОЩЕ ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА" .................... ЯЗЪК ЗА НЕВИННИТЕ ХОРА, ЗА 18 ГОДИШНИЯ МЛАДЕЖ ..................

fallback