Архив: Булфото

Полицаите в Разград разкриха убийството на момиче от село Желязковец, обявено за безследно изчезнало преди година и половина.

Окръжната прокуратура в Разград е привлякла като обвиняем 24-годишен мъж от същото село, съобщиха от прокуратурата.

Авторството на деянието се потвърждава от събраните доказателства, както и от самопризнанията на Таджер Т. ДНК-експертиза на намерените човешки останки в землището на село Желязковец показва, че те са на безследно изчезналата Катя от същото село.

На 17 юли миналата година обвиняемият Танджер се срещнал с момичето, което познавал от 3-4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат. Около 22 часа двамата тръгнали към махала, където живеел мъжът.

След това двамата отишли на възвишение около селото. Таджер поискал сексуални ласки, но момичето отказало. Тогава той я хванал за врата, стискал я няколко секунди по обясненията му. Чул, че Катя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. Пренесъл мъртвото й тяло в близката борова гора. Захвърлил го там, като по покрил с борови игли и шума.

В момента Таджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе.

Предстои до дни обвинителният акт срещу 24-годишния мъж да бъде внесе в Разградския окръжен съд.

Престъплението е било разкрито след година и половина издирвателни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase