Снимка: Олег Попов; Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Съдии и служители от Софийския районен съд (СРС) излязоха на протест пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС). Въпреки че митингът трябваше да бъде от 11 до 13 часа, недоволството продължава и в този момент. Стигна се и до оставката на председателя на СРС Методи Лалов.

Движението пред ВСС е блокирано, тъй като в сградата тече среща между протестиращите съдии от СРС и членове на ВСС.

Причините за недоволството на магистратите са две – тяхната свръхнатовареност и непрестанните проверки, на които съдът е подлаган. Те заявяват, че като най-голям съд имат и най-много работа, а заплатите им са ниски.

Oще по темата

От ВСС контрират, че като най-голям съд СРС е получил най-много пари и през последните няколко години са назначени над 40 съдии, което е намалило работата. От ВСС твърдят, че протестът е продиктуван от политически интереси.

Всеки момент се очаква срещата в сградата на ВСС да приключи. В момента позициите на двете страни са изключително раздалечени една от друга, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

ако се беше фърлил през прозореца , може би щеше да ми направи впечатление.

21

Анонимен

преди 7 години

то там всичките са за бесилото , без съд и присъда

20

анонимен

преди 7 години

проблема е във това,ЧЕ МАГИСТРАТИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА БЪДЪТ ПРОВЕРЯВАНИ И ЗАТОВА ПРОТЕСТИРАТ А ЗА СВРЪХНАТОВАРЕНОСТТА Е САМО ПРЕДЛОГ ДА СЕ ПРИКРИВА КОРУПЦИЯТА.

fallback