Снимка: Булфото, архив
fallback

Пазарджишкият имам Ахмед Муса Ахмед е поддържал два профила във Facebook, от които е проповядвал радикален ислям. Това твърди таен свидетел №5, който бе поредният разпитан по делото срещу 14-те подсъдими за проповядване на верска омраза и призоваването на ислямска война, което се води в Окръжния съд на Пазарджик.

Според свидетеля профилите на имама са на две различни имена - Ахмед Муса и Ебу Муса. В тях той пускал свои проповеди от джамията в ромския квартал на Пазарджик "Абу Бекир".

Oще по темата

В някои от посланията си проповядвал против демокрацията, заклеймявал гласуването и спазването на светските закони, редовно коментирал войната в Сирия, като я смятал за свещена за мюсюлманите, пише "24 часа". 

Освен това Ахмед Муса определял шириата като основно право. В тази връзка той призовавал хората да се присъединят към халифата, където единствения закон е шериата. Християните и евреите Муса смятал за неверници, но като по-големи неверници от тях смятал шиитите.

По време на съдебното заседание стана ясно, че макар пазарджишкият окръжен съд да промени мярката за неотклонение на имама от "задържане под стража" в парична гаранция от 5000 лв., той още е в ареста.

Ахмед Муса може да бъде освободен ако и Апелативният съд в Пловдив се произнесе в негова полза, където определението на пазарджишките магистрати е протестирано от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

БХк

преди 7 години

Истенски евро атлантик,който се бори за демокрация и евро атлантически цености.

8

анонимен

преди 7 години

Хората от Пазарджик да излязат на протест пред съда,за да не допускат тоя престъпник да го освободят.Народа е голяма сила,стига да има кой да го поведе

7

Lothbrok

преди 7 години

До долните:За какви златки говорите? И вашата не е лесна.... И на вас сигналите от космоса са ви в повече....

fallback