Общ преглед
Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Любомир Трайков, който уби трима души при катастрофа на бул. "Руски" в града.
Още по темата

Съдът уважи искането на прокуратурата за задържане под стража на Любомир Трайков. Висшата инстанция прецени, че извършеното от младежа е от изключително висока степен на обществена опасност заради високата скорост, това, че е шофирал в пияно състояние и че вече има трета жертва на катастрофата.

Съдът постанови той да бъде незабавно приведен в ареста и полицаите му сложиха белезници още в залата. Досега Любомир Трайков бе на свобода под парична гаранция в размер на 15 000 лева.

Той е обвинен за това, че на 18 ноември, на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", е карал пиян и при сблъсък е причинил смъртта на двама души – Атанас Петков и Виолета Стоянова, както и телесни повреди на други двама, които са пътували в друга кола.

Жертва на катастрофата впоследствие стана и 23-годишната Полина Караиванова, която почина в болница от тежките си наранявания. Момичето беше няколко дни в мозъчна смърт. От колата-ковчег има само един оцелял - приятелят на Полина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар