Снимка: Булфото, архив

Бащата на пияния шофьор Любомир Трайков, който на 18 ноември причини смъртта на двама души при катастрофа в Пловдив, е помогнал на вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев с пари за покриване на най-належащите нужди на трите й деца, съобщава "24 часа".

Още по темата

Това е станало по време на среща между Младен Трайков и съпругата на Ламджиев - Корнелия Петкова, разказа тя. По думите й на срещата по желание на почернената жена е присъствал и самият Любомир, който е на свобода под гаранция, както и един от адвокатите му.

"Исках да дойде и Любомир, защото не изпитвам омраза към него. Това е просто съдба, било е писано", коментира Корнелия пред изданието. 

По време на срещата Младен Трайков, който е собственик на голяма транспортна фирма, се е ангажирал да намери работа на жената и да помага на сираците.

По време на срещата Любомир признал, че във фаталната вечер бил на заведение с приятели, където пил две чаши вино. Решил да мине по бул. "Руски" да си купи бургер и там последвал сблъсъкът на аудито му с пежото, управлявано от Ламджиев. В тежката катастрофа освен съпруга й издъхна и 44-годишната Виолета Стоянова. Пътуващата на задната седалка Полина Караиванова пък е опасност за живота в болница.

Междувременно зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков внесе извънредна точка на сесията на общинския съвет за отпускане на 1000 лв. на обдовялата жена. В СУ "Цар Симеон Велики", където учат трите й деца, продължава акцията за събиране на средства за тях. Местна фирма е поела обяда на сираците до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase