Снимка: Пламен Гутинов
fallback

Апелативният съд във Варна отказа да измени мярката за неотклонение на Бейтула Исмаил, причинил по непредпазливост смъртта на 23-годишен младеж, съобщава Информационна агенция "Черно море".

На 28 август младият футболист и разносвач на пици Никола загива, след като 28-годишният Бейтула блъска служебната му кола с над 200 км/ч на магистрала "Хемус".

Oще по темата

Адвокатът на убиецът обаче посочи пред съда, че Исмаил има постоянен адрес в България и дори очаква дете, затова нямало опасност да извърши ново престъпление, въпреки че има 3 висящи дела. В крайна сметка обаче Исмаил остава в ареста.

На предишното дело стана ясно, че Исмаил е управлявал тунингован автомобил, който развива по-висока скорост от обичайната. Според него обаче автомобилът бил тунингован от предишен собственик. Пред съда обаче този довод не мина и за обвинението няма значение кой точно е извършил модификациите.

Това не е първата смърт на пътя, причинена от мъжа. Преди години ударил жена на пешеходна пътека и тя починала. Исмаил останал на свобода с условна присъда. Имал забрана да шофира 2 години и през февруари 2014 г. е бил реабилитиран по право.

По време на злополучния инцидент Никола Терзиев карал служебен "Фолксваген". Работел като доставчик на храна. Колата на Никола изхвърчала от пътя и се забила в дере. Части от нея проникнали в тялото му и починал от остра кръвозагуба. Наложило се да режат автомобила, за да го извадят.

Комплексната медицинска и автотехническа експертиза е установила по-късно, че загиналият мъж се е движил с около 90 км/час. Експертите са стигнали до заключение, че Исмаил е карал със скорост между 140 и 170 км/час. За смърт на пътя, причинена по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор.

Терзиев е бил нападател в отбора на Суворово, който се състезава във "В" група. Играел е и плажен футбол за "МСК Спартак Варна". С тях станал шампион на България в деня, преди да загине.

Помагал и в семейната ферма за крави, която е основният доход на семейството му. След смъртта на 23-годишното момче, варненци излязоха на няколко протеста с искания за строги мерки за войната по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

хъ

преди 7 години

Защо тук няма новина за пловдивския младеж, който посреднощ преди няколко денонощия на бул. "Руски" пиян с висока скорост и след множество нарушения, регистрирани в КАТ, помля 2 коли, уби 2-*** и потроши още 2-*** ? Пуснали го под гаранция срещу 15 000 лв Защо тук нищо не се пише?

10

Коментатор

преди 7 години

Каква връзка има ако колатя е бикла тунингована от предишния собственик?!?!?!? Предишният собственик ли е карал и той ли трябва да бъде съден?!??!?!

9

www

преди 7 години

А за убиеца от Пловдив бързо скриха новината, то е друго, баща бизнесмен...

fallback