Снимка: Булфото
fallback

Бившият енергиен министър в първото правителство на Бойко Борисов и депутат от ГЕРБ Делян Добрев също вече е обвиняем по делото "Белене".

Тази сутрин той пристигна в столичното следствие на СГП, за да му бъде връчен обвинителният акт.

Той е петият привлечен под отговорност и третият бивш министър, обвинен по това дело. Според прокуратурата Добрев е извършил умишлена безстопанственост през 2012 г., в резултат на което НЕК е била ощетена с 4,5 млн. евро, защото е допуснал изплащането на тази сума на консултантската фирма "Парсънс", след като МС и парламентът приемат през 2012 година решение за прекратяване на изграждането на ядрената централа на площадка "Белене“. Добрев е на свобода срещу подписка.

Oще по темата

Не съм извършил престъпление и ще докажа невинността си, каза пред журналисти бившият министър на енергетиката на излизане от следствието, където престоя около час и половина.

"С моя подпис беше спряна далаверата "Белене", някой се опитва да ме пришие към Румен Овчаров и Петър Димитров. Истината е, че аз съм от другата им страна, защото те инициираха тази злоупотреба на хилядолетието. Докато моят подпис стои под предложението за спиране", заяви Добрев.

"Без значение от опитите за вменяване на вина съвсем скоро ще успея да докажа моята невинност", добави той.

След това, което се случва с мен в последните няколко седмици, все по-вече си мисля, че младите и можещите хора, които напускат България имат основания, коментира още Добрев

За АЕЦ "Белене“ първо бяха обвинени двама бивши шефове на НЕК Любомир Велков и Мардик Папазян, както и бившите енергийните министри - Петър Димитров и Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Иван

преди 7 години

До АнонименКъде се намира този палат на Делян Добрев, не съм чувал до сега за него в Бистрица...

21

socialen

преди 7 години

Добрев не трябва да се жертва, а да свидетелства с/у Борисов - истинският виновник за катастрофата Белене.

20

Анонимен

преди 7 години

Бушон и то изгорял.

fallback