Архив: Булфото

Втори обвинителен акт срещу д-р Бранимир М. внесе в съда Районната прокуратура в Разград. Този път лекарят, който работел като хирург в хирургичното отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски", е предаден на съд заедно с управителя на охранителна фирма от Кубрат Борис П.

Двамата подсъдими измамили бащата на осъден, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание.

При извършване на измамата подсъдимият охранител се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка със съдебни заседатели на Разградския окръжен съд.

Въпреки дадените 10 600 лева от бащата на осъдения, докторът отишъл в село Цар Калоян на 21 ноември 2014 г., където живеело семейството на осъдения млад мъж. Пред баща му той заявил, че е извършен преглед и е уредено приемането на Синан в болницата. След престоя в болницата подсъдимият лекар обещал да го освободи за домашно лечение, за което поискал още 5000 лева. Бащата на осъдения обаче отказал да даде още пари.

Лекарят е подсъдим и за подбуждане към престъпление на вещо лице да даде невярно заключение по назначената от Районна прокуратура в Разград съдебномедицинска експертиза.

С нея трябвало да се установи здравословното състояние на осъдения Синан. В разговори с вещото лице лекарят поискал да бъде му вписана несъществуваща диагноза, с което да избегне изтърпяване на наказанието си в затвора.

Срещу подсъдимия д-р Бранимир М. се води и друго дело за измама на негови пациенти и му е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase