Ники от Враца, Снимка: Facebook

Общо 52 години затвор получиха тримата убийци на 16-годишния Ники от Враца. Момчето бе зверски пребито през лятото на 2013 г. от трима гардове пред местна дискотека. Няколко дни по-късно то почина.

Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда срещу Ивайло Миланов, Иван Каменов и Калин Димитров за убийство на Николай Димитров, съобщиха от софийската Апелативна прокуратура.

Още по темата

Обвинителен акт срещу тримата подсъдими е внесен от Окръжната прокуратура във Враца. В обвинителния акт пише, че Ники е бит по особено жесток начин. Миланов, Каменов и Димитров нанесли побой с юмруци и ритници над момчето.

Ники бил повален на земята, без да оказва съпротива. Ударите по него били много и силни и насочени към главата, която, припомнят обвинителите, е жизненоважна част на човешкото тяло.

След побоя Ники бе приет и лекуван в болница в града. Състоянието му обаче рязко се влоши, той изпадна в кома и бе транспортиран в болница в София, където почина.

Миланов и Каменов ще останат зад решетките за по 18 години, а Димитров - за срок от 16 години. Уважени са и предявените от родителите на Николай Димитров граждански искове в размер на 70 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase