Снимка: архив "Булфото"

Спор заради златно съкровище, открито преди 30 години, завършил с убийство тази пролет. Това е една от версиите, които се появиха след като убиецът бе предаден на съд.

Той се казва Ремзи Мустафа, а жертвата е Хака Х. Убийство е извършено по изключително жесток начин докато Мустафа бил в отпуск от Варненския затвор, пише "Труд".

Кървавата драма се разиграла през март тази година в гориста местност на около 7 километра от Айтос. Мястото е известно като "Миризливата чешма" в Източна Стара планина.

В деня на убийството Ремзи Мустафа отишъл при Хака, за да получи остатъка си от сума, която убитият му дължал заради златно съкровище, което двамата открили заедно преди около 30 години.

Ремзи пристигнал в къщата на Хака след дълго пиене в кръчмата и му казал, че си иска парите. Домакинът отвърнал, че няма в него пари, но очаква пачки от Турция.

В крайна сметка двамата решили да отидат до Айтос, където Хака да вземе 1000 лева на заем. Така и станало и той ги дал на Мустафа.

На около 7 километра от Айтос обаче двамата се скарали за още неизчистени сметки. Вбесен, Мустафа взел от земята камък и започнал да нанася множество удари в областта на главата на Хака, в резултат на които мъжът починал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase