Снимка: Булфото
fallback

В проповедите си имамът Ахмед Муса Ахмед призоваваше мюсюлманите да се присъединят към ИДИЛ с всички средства. Казвал, че това е задължение на всеки мюсюлманин. Това твърди таен свидетел по делото срещу 14-те подсъдими, обвинени в проповядване на религиозна омраза и призоваване към война, пише "24 часа".

Oще по темата

Показанията били прочетени от съдия Кристина Пунтева пред прокурорите, защитата и самите обвиняеми в съдебната зала.

Основа за проповедите на подсъдимия пазарджишки имам бил салафизма и заявявал, че вярващите трябвало да зачитат и се подчиняват единствено на шериата. Поради това мюсюлманите не били длъжни да зачитат държавните институции и да спазват законите.

По думите на свидетеля Ахмед Муса не изпитвал никаква толерантност към останалите религии и открито заявявал, че християните трябва да горят в Ада.

Свидетелят твърди още, че е слушал проповедите на Ахмед Муса в джамията "Абу Бекир" в ромския квартал на Пазарджик, както и по интернет.

За някои от твърденията си свидетелят се позовава на разкази на близки сподвижници на пазарджишкия имам.

Според свидетеля Ахмед Муса е поддържал постоянни контакти чрез социалната мрежа със сподвижници в Германия и е получавал пари от Турция. С такива пари имамът е финансирал и превода на книгата "Вероотстъпничество" направен от подсъдимата Александрина Ангелова.

Общо шестима тайни свидетели ще бъдат разпитани по време на съдебния процес в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Бай Кольо

преди 7 години

Тоя брадат ***,още си живее в средновековието и не си дава сметка,че цялата съвременна наука и технологии са продукт именно на христянския свят,а не на ислямския.Ислямистите са създавали само престъпления,убийства и какви ли не проблеми на останалия свят.Ако ги нямаше христяните, и до сега щяха да живеят в землянки и палатки и да се движат с камили!

19

Най-простото решение

преди 7 години

Няма нужда от съд, президента по конституция има право да отнема гражданство. На всички тези след като бъдат осъдени и си излежат присъдите им се отнема гражданството както на жените и сподвижниците. После на пингвините им се налагат административни глоби и при три нарушения им се отнема гражданството и така на всеки който не зачита законите и порядките в страната. После по избор да отива където си иска, Свят широк, Арабските държави много, все ще го вземат някъде. Без право да стъпва в БГ.

18

глупав Народ

преди 7 години

Абе вие не разбрахте ли вече 100-ци години че е турцизиран ром(Хорахане Рома)вроятно по време на Османско , а това че манипулира с 2-те Религии прави го с цел да се изчисти от ромския си произход , също като българизораните ни роми(Дасикане Рома)

fallback