Георги Бехулов; Снимка: България днес
fallback

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев трябва да получи максималната присъда от 10 години за изнасилване на дъщеря ми. Това заяви бащата на 16-годишната жертва Георги Белухов преди началото на делото в Пловдивския районен съд.

Процесът стартира при закрити врати, за да не станат публично достояние факти от интимния живот на Ирена, съобщава "24 часа". Евстатиев се появи в съда още по-отслабнал и се поздрави единствено с брат си Димчо Евстатиев, който е адвокат.

"Брат ми не е изнасилвач. Попиляха го психически. Подозирам политическа поръчка", заяви Димчо Евстатиев.

Oще по темата

Според Георги Белухов обаче категорично е доказано, че дъщеря му е била насилена. По думите му момичето продължава да се страхува от Евстатиев и все още психически не се е възстановила.

Делото в Пловдив е насрочено за 2 поредни дни, като днес ще бъдат част от свиделите. Пред залата защитничката на Евстатиев - Ташкена Колчева, посочи че действително е имало полов акт между непълнолетното момиче и бившият кмет на Стрелча, но той е бил доброволен.

На делото през август стана ясно, че 16-годишната Ирена е поискала 10 000 лв. обезщетение от Иван Евстатиев.

"Този иск е символичен за стреса, който й причини Евстатиев", коментира тогава майката на момичето. Тя обясни, че дъщеря й започва постепенно да преодолява психологическия шок, но сега заради делото започнала пак да се притеснява.

Адвокатът на семейството Иван Грошев обясни, че поисканото обезщетение е в скромен размер, защото делото не е за пари, "а за накърнената женска чест".

По обвинението в изнасилване законът предвижда от 3 до 10 години затвор, а по това за привеждане в безпомощно състояние – до 6 месеца затвор или до 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Христова

преди 7 години

10години идеално ще му дойдат на този грозен перверзник. Там където ще го изпратят нека да го "изнасилват" доброволно....

12

Дъро

преди 7 години

Ако е била девствена,полагат и се 5лв.провициална такса. Ако е от София,тарифата е 20лв. Наказанието да му определи тя след прекарана още една нощ с него в хотела!

11

Горянин

преди 7 години

Хаха типичното робско, скотско мислене! Искал 10 години хаха всеки нормален мъж с чест и самочувствие би поискал да му резнта главата или лично да се опита да направи това! Не се учудвам че 500 години България е била под турско робство

fallback