Снимка: архив Булфото
fallback

Николай Русинов – Чеци, подсъдимият за жестокото убийство на Яна Кърстева в Борисовата градина, се опита да разиграва съда пред погледа на почернените родители на убитата млада жена.

Чеци се изправи пред Софийския апелативен съд, за да обжалва 19-годишната си присъда затвор, пише “24 часа“.

Oще по темата

Пред съдебния състав Русинов обясни, че не е получил материали по делото, които поискал по-рано. Той поиска и отвод на съдията докладчик Христина Михайлова, защото била командирована в Софийския апелативен съд (САС), а това не било честно.

"Вие сте зависима от административния ръководител на САС, защото сте командирована" , обърна се Чеци към съдийката. После попита как се казват и другите двама съдии, които ще гледат делото.

Адвокатът му Иво Найденов чинно се съгласяваше с него.

След като съдът го изслуша, отказа всички му искания, а председателят на състава Пламен Дацов обобщи: "Да спрем с този цирк" и така делото тръгна в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Много неясноти

преди 7 години

Дори и да не я е убил, Чеци все пак е виновен за смъртта на Яна, защото я е оставил заспала и сама и си е тръгнал!Защо в материала не се казва нищо за космите от други двама мъже - от областта на гениталиите и гърдите им, които са били намерени на вътрешната страна на бедрото на девойката и на коляното й? Това поражда много въпроси и, както прочетох на друго място, това е бил поводът да се иска преразглеждане на делото. Също и някакъв неизследван биологичен материал по счупения телефон на Яна.

8

Анонимен

преди 7 години

Чеци е виден активист на ГЕРБ така, че едва ли ще му направят нещо.

7

Юлиян

преди 7 години

Това е нормално поведение на много подсъдими и дори осъдени. Законодателството в България позволява такова поведение. Законодателството в България е лобистко и конюнктурно. Ако сте се запознали с последните промени в Закона за изпълнеие на наказанията и задържане под стража ще се убедите, че подсъдимите и осъдените имат повече права от служителите и гражданите които не са под запрещение. е се позволява освобождаване условно предсрочно, настаняване в общежития от Открит тип по много облекчен ред

fallback