Снимка: bTV
fallback
Марчо Марков, по прякор Сървайвъра, е размахвал мачете срещу Митьо Очите по време на стрелбата в Слънчев бряг през юни. Това стана ясно на заседание на спецсъда.
 
Съдиите решават съдбата на Марков, който се предаде на 5 септември и обяви, че не е знаел, че е издирван.
 
Прокуратурата поиска той да бъде задържан за постоянно.
Oще по темата
 
При стрелбата в Слънчев бряг сочения за наркобос Димитър Жельзков, по-известен като Митьо Очите, бе прострелян тежко, а негов гард бе убит. Престрелката стана в заведението "4you" на Божидар Кузманов, известен като Божо – Кравата. 
 
След стрелбата Марчо-Марков-Сървайвъра бе един от 8-те, обявени за издирване.
 
Днес той обясни пред спецсъда, че през последните месеци се е дистанцирал от публичното пространство и не е знаел, че е издирван. Адвокатката му Марияна Тодорова, която защитава и Златомир Иванов-Баретата, настоя клиентът й да бъде пуснат на свобода, защото учи в НСА и не е част от бандата на Божо Кравата, съобщи "24 часа".
 
Сървайвъра се предаде след телевизионно интервю, в което обясни, че не е част от групата на Божидар Кузманов. Марков обясни и че е бил в заведението "4you" на кафе с приятел и бил на място, от което не виждал точно какво се случва. Чувало се обаче как Очите и хората му помитат маси.
 
"Той  (Митьо Очите – б.ред.) вървеше най-отпред. Те влязоха толкова бързо, че буквално за секунда мина покрай мен. Но това, което видях беше, че той е с бронежилетка и изключително настървен", разказа тогава Сървайвъра.
 
Той носи този прякор заради участието си в едно от изданията на телевизионния формат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Хейтър Тролев

преди 7 години

По едно време беше на мода "министър без портфейл" , явно и Очите е подобен вид служител в българската администрация.

18

Mimi

преди 7 години

Maskari s maskari

17

Адвокат Александров

преди 7 години

Cъдия Аделина Иванова не намери доказателства че Марчо Марков е част от банда както твърди прокуратурата отхвърли твърденията,че Марков е държал мачете при нападението на Митьо Очите в заведение 4you и го освободи.Ако съм на Марков ще намери адвокат и ще осъдя dnes.bg и журналиста Вера Александрова писала тoзи пасквил за разпространяване на невярни твърдения през средство за масова информация,безпочвени клевети и лъжи по адрес на Марков Живеем в мафиотска държава застрашавате живота и сигурноста и тази на семейството му по безспорен начин.50000 лв е добре

fallback