Снимка: Булфото, архив

Апелативният специализиран съд пусна от ареста Радослав Димитров, един от обвинените за стрелбата на 8 юни в Слънчев бряг срещу Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, съобщи "Дарик".

Още по темата

Съдът измени мярката му за неотклонение в "парична гаранция", в размер на 5000 лв.

Радослав Димитров е в ареста от 16 юни по обвинение за опит за убийство на Митьо Очите. Той има и обвинение за участие в организирана престъпна група.

Адвокатите му посочиха пред съда, че той е явявал доброволно пред разследващите на три пъти и че не са намерени барутни частици, няма и негово ДНК по нито едно от доказателствата, които са намерени на мястото на инцидента.

"Не съм стрелял по никой, не съм участвал в организирана престъпна група, съдействал съм на полицията, не съм осъждан", каза Димитров пред съда и поиска мярката му да бъде изменена, с което съдът се съгласи.

Митьо Очите бе прострелян на 5 места при стрелба между две групировки в Слънчев бряг в началото на юни.

Животът му висеше но косъм, но бе спасен със солидни количества кръв. Наложи се и поставяне на силиконова импланта в слабините му.

При спешното прехвърляне на Митьо Очите от Бургас в София посред нощ стана ясно, че три болници са отказали лечението му въпреки тежкото му състояние. Накрая частната "Софиямед" го прие за лечение.

Там пък миналия четвъртък, малко след полунощ, мъртвопиян влетя Валентин Христов-Шапката, защото искал да се саморазправи с Очите.

Охраната на болницата обаче не допусна агресивния мъж до пациента. Извика полицаи, които го арестуваха, а съдът го остави зад решетките, защото имал оръжие в колата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase