Факсимиле: Le Parisien

Задържаният в България като заплаха за националната сигурност Мурад Хамид изглежда напълно безобиден, като стандартен млад човек, не можете да се уплашите от него, настоя адвокатът му Драгомир Александров.

Хамид е висок около 1,80 м., със слабо телосложение и къси панталонки. Дали е религиозен или не – това си е неговият личен живот, коментира юристът.

Още по темата

"Мурад е студент, учи природни науки, а това му е първо посещение в България", поясни пред bTV Александров.

Той уточни, че с него си говорят на френски и досега го е виждал само един път - на заседанието по мярката за неотклонение, а сега ще го види за втори път.

Днес съдът ще реши за екстрадицията на Мурад Хамид, освен ако той не размисли, след което в седемдневен срок ще бъде изпратен във Франция.

Припомняме ви, че зетят на атентатора срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" Шариф Куаши - Мурад Хамид е от дни в ареста в Националното следствие.

20-годишният Мурад Хамид е стигнал до България с международен влак от Франция през Унгария и Сърбия с истинските си документи за самоличност. Слязъл е в България на 26 юли в 19:45 часа.

Обяснил е, че ще остане у нас с цел туризъм. Няма данни какво е правил до 28 юли и с кого се е срещал тези два дни. В багажа му обаче са открити големи обувки, униформа и ръкавици, които напомнят повече за терористична дейност, отколкото за туризъм.

Адвокатът на Хамид разкритикува и службите, които според него би трябвало да работят, а не да раздухват случая.

"Полицията трябва да си върши работата, а не да тръби нагоре-надолу за това, което прави", коментира Драгомир Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase