Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Група от около стотина мотоциклетисти се събраха на спонтанен протест пред посолството на Турция в столицата.

Причината - Фарук Бекташ, който блъсна и уби на пътя двама мотористи край Драгоман, който според тях или е напуснал страната или се е укрил в посолството.

Oще по темата

По време на заседание на Апелативния съд, който трябваше да определи мярката за неотклонение на турчина, стана ясно, че същия не се явява и е напуснал адреса на който се е регистрирал.

Миналата седмица Софийският окръжен съд остави Бекташ под домашен арест, след като той представи договор за наем на квартира в столичния квартал "Враждебна". Оттогава той е в неизвестност.

В същото време мотористи и приятели на двамата загинали Бойко Бойков и съпругата му Таня Бойкова се събраха пред Съдебната палата в София с искане да се промени мярката за неотклонение от "домашен арест" със "задържане под стража".

След края на заседанието, на което съдът обяви Фарук Бекташ за общодържавно издирване, мотористите продължиха своя протест пред сградата на турското посолство.

Припомняме ви, че тежката катастрофа стана на 24 юли. Тогава автомобила на турски гастарбайтери, управляван от Бекташ, блъсна два мотора, а мотористите загинаха на място.

Колата на Бекташ падна от мост в района на Вакарел, но той оцеля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Жибор

преди 7 години

съвецкия съюз и турция са съюзници от 1917 г. до днес- продължавайте да гасувате за Бе-СЕПе и неговия съюзник ДЕПе-Се,пък после се чудете защо е така!

25

Даниел

преди 7 години

До TONIЕ то това остава само, да са го укрили в турското посолство. Ако се окаже вярно, този посланик му се бие шута от тук веднага. Не съм много убеден докъде се простира диплом. имунитет, защото укривателство на издирвано лице си е углавно престъпление и то доста тежко, особено щом се отнася до убити хора.

24

Аве

преди 7 години

Какви доказателства ве налъм?Колата му навлиза в насрещното платно,удря мотора който си е карал в лентата и после пада от мост в реката!!Как не отцели некой като тебе,ами гтини хора си заминаха..

fallback