Снимка: Кадър bTV
fallback

Четири операции за две години и половина – това е равносметката от престоя в "Токуда" на Йосиф Йосифов – Йоско, осъден за смъртта на двама души при катастрофа и разследван за множество незаконни дейности.

Oще по темата

Присъдата му е 6 години затвор, след като пиян уби с бронирания с джип двама мъже и рани други двама. Оказа се обаче, че е прекарал почти половината от нея в частната болница "Токуда".

По случая започнаха проверки, в т.ч. и срещу лекар в лечебното заведение.

"Аз съм опериран от пикочен мехур в "Пирогов" по спешност. Гръбнакът ми е опериран с 4 четири счупени прешлена и стабилизация на 5 прешлена. С двустранна белодробна травма съм. С хематом в гръбначния мозък. 45 дни в кома и 6-7 месеца на легло. Парализиран. До ден днешен аз съм със спастична пареза от 4-ти гръден прешлен до долу", изреди Йосифов и показа белезите си пред bTV.

Той извади и документ, от който се вижда, че на 20 юни е пропуснал поредната планирана операция. Отказал се заради дисциплинарните проверки, които текат срещу началника на общежитията в Казичене, където се намира в момента.

Йоско беше категоричен, че не се опитва да му "пази гърба" и в случая лекарското разпореждане е над това на директора. За него нямало разлика дали ще е в болницата или в затвора.

"И в двете е едно и също. Там обитавам една стая 4 на 4 и тук обитавам стая 4 на 4. Тук съм от 6 сутринта до 8 вечерта отключен, там е същата работа... Ние сме на свободен режим. Имам право да се разхождам в двора. В болницата няма къде да се разхождаш", каза той.

Осъденият отрече да е ВИП затворник. 8 пъти Йосифов е искал присъдата му да бъде прекъсната, като му е отказвано всеки път. Последният случай е от 2015 година, когато умира баща му.

"Питайте болницата колко ми струваше лечението. Аз от 5 години съм пенсионер по болест. Парите са печелени от работа, преди катастрофата и съм се осигурявал на максималния осигурителен праг", обясни той как е успял да си плати лечението.

Политици познавал, обаче те вече не били между живите. Йоско категорично отрече да познава бившия регионален министър Асен Гагаузов, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов или хора от структурите на ГЕРБ в Сливен.

Отрече да се занимава с наркотици и проститутки. На 48 години обаче познавал "много хора". Сред тях - Фатик и физическият убиец на Косьо Самоковеца. Въпреки че го свързват със знаковото покушение в Амстердам, твърди, че нищо не е делял със сочения за наркобос Самоковеца.

По думите му наркоканалите са "затворени структури", в които не е и не би могъл да влезе.

Йосифов следи от затвора какво се случва и с друг негов познат - Митьо Очите. Според него стрелбата в Слънчев бряг е "нелеп инцидент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

...

преди 7 години

Днес.бг и вие в картофите.....каквато ви е журналистиката, това да са ви и заплатите......

16

....

преди 7 години

Жив да го оплачеш ***.а му....

15

Анонимен

преди 7 години

Boje,zashto laji tolkova mnogo...ili pametta si e zagubil....Zabravil e kak prez2000g se zanavashe s orajie,prostitutki I narkotici....Koito I da pitate v Sliven za nego shte vi kaje dosta picanți neshta ot yj krotkiq Iosko...,a brat my e edin *** stoi na kafe I Si reje noktite na krakata na masata v centrara na grada ....na tiq hora mqstoto im e v Djunglata pri maimunite...

fallback