Снимка: Булфото
fallback

По искане на прокуратурата Силистренският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 54-годишния учител по музика от Дулово Илиян Василев.

Той е обвинен, че от ноември 2014 до април 2015 година е блудствал с шест деца, които са го посещавали в дома му за частни уроци.

Oще по темата

Освен за извършените блудствени действия Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала срещу него и обвинение за държане и разпространение в интернет и в социалните мрежи на порнографски материали с ненавършили шестнайсетгодишна възраст деца.

Със скрита камера той снимал действия си и после пускал снимките в интернет и социалните мрежи, се посочва в обвинителния акт.

При разследването срещу бившия учител от Дулово са събрани значителен по обем материали - снимки с порнографски характер с деца.

Определението на Окръжния съд в Силистра подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Според Пейчо Йовев - адвокат на Илиян Василев,  мярката на съда е "пресилена" и обвиненият в блудство твърдял, че е набеден.

Йовев смята, че случаят се преекспонира в медиите и съдът може да се повлияе от това.

Наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление е лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Разследването е започнало през 2015 г., след като през месец май едно от пострадалите деца споделя с близките си какво се е случило. Родителите веднага съобщават за това в училището и два дни по-късно учителят е уволнен.

В процеса на разследването се установява, че става дума не за едно, а за шест пострадали деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

Само да подчертая, че за определен етнос, който живее в България от векове, това е нещо нормално. Че те се женят на по 16 години, някои и по-млади.

12

до 2

преди 7 години

Това е типично битово насилие и блудство! Дори жени, които ги бият или блудстват с тях не казват нищо, но ходят с тъмни очила, че да прикрият синините по очите си! Познавам такива жени. Но проблемът е огромен, защото жертвите не приказват. А едно дете няма никога да си отвори устата, защото го е страх. Жени и дета са страшно податливи (зависи от характера). Такива случаи остават потулени или години наред или завинаги, а извършителите рядко се наказват. За щастия някои са *** и правят клипове.

11

л

преди 7 години

тоя е трябвало католически свещеник да стане:)

fallback