Снимка: Булфото, архив
fallback

400 жители на Галиче са се подписали в защита  на арестувания кмет на селото Ценко Чоков. Той и синът му Мартин, заедно с още петима, бяха задържани в края на май за участие в организирана престъпна група за лихварство, побои, изнудвания и закани.

В апелативния спецсъд в момента се решава дали Чоков и хората му да излязат на свобода. Защитникът му Иво Найденов представи още характеристика на Чоков и сина му от директора на СОУ "Христо Ботев" в Галиче, благодарствено писмо от свещеника на селото, както и от директорката на детската градина, информира "24 часа".

Oще по темата

Представени бяха и благодарствени писма от родители на деца, чиито такси за градина е платил Чоков, а също така характеристика от кмета на Бяла Слатина.

От думите на адвоката става ясно, че свещеникът се е възмутил, че след задържането вандали са изчегъртали името на Чоков от стената на църквата, където той бил дарител.

Прокуратурата пък представи нови доказателства - разпит на свидетели пред съдия. Съдът даде почивка, за да може един от защитниците на кмета да се запознае с новите доказателства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Ако подкупи и ходжата гаранция отива в рая....

29

анонимен

преди 7 години

с какви пари е бил такьв щедьр спонсор от кметската заплата да врьша имотите на хоратазаграбени без сьгласието им

28

Анонимен

преди 7 години

РАЗБОЙНИЦИТЕ , БАНДИТИТЕ КРАДЦИТЕ ГИ ЗНАЕМ , САМО НЕЗНАЕМ КОГА ЩЕ СЕ ПОЯВИ ЗОРО ИЛИ АЛИ БАБА

fallback