Снимка: Булфото, архив
fallback

Момичето, за което се твърди, че е изнасилено от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, e излъгало, че сексуалният контакт не е доброволен. Това каза пред журналисти извън съдебната зала в Пловдив защитникът на Евстатиев адвокат Ташкена Колчева.

"Тя лъже и за това, че е била в безпомощно състояние по време на сексуалния акт", каза юристката, цитирана от "Фокус".

Oще по темата

По думите ѝ в първия разпит 16-годишната Ирена не е признала за изнасилване, а за доброволен сексуален контакт. "Тя е заявила: Сексът беше доброволен, дори и да не бях пила алкохол, пак нямаше да му откажа", каза адвокат Колчева.

Тя добави, че тези нейни думи могат да се прочетат в свидетелските ѝ показания от 16 януари. Според адвокат Ташкена Колчева пострадалата е дала абсолютно противоречиви показания. Тя е разпитвана три пъти. Първият разпит е бил още на следващия ден, на 16 януари пред дознател. Още два пъти е била разпитвана пред съдия.

"В първия си разпит тя е дала най-подробните показания, с много ясен спомен за това, което се е случило", каза адвокат Колчева. По думите ѝ при втория разпит явно вече е била подучена, защото е започнала да шикалкави и да се измята от някои изрази.

"В третия разпит директно излъга", каза адвокатът на Евстатиев.

"В 14.30 часа, за когато се говори, че е бил извършен сексуалния акт, тя е била адекватна, според обясненията на обвиняемия, и според нейните свидетелски показания, дадени на първия разпит", каза адвокат Колчева.

Според нея момичето лъже, тъй като вече трябва да защитава честта на родителите си. "Това, че е била заплашвана от Евстатиев, го твърди баща ѝ, а не момичето", каза още защитникът на бившия кмет.

Според Ташкена Колчева е недопустимо 4 месеца невинен човек да бъде държан в ареста за нещо, което не е извършил. Пак според адвоката, родителите сами и под нечия подбуда са раздухали нещата за това, че едва ли не Евстатиев е изнасилвач. Сега вече момичето е длъжно да защитава своите родители.

"Извършеното не е престъпление", твърди Ташкена Колчева. Според нея доброволният секс с лице, което не е навършило 18 години, или е на възрастта на пострадалата, не е престъпление по българския закон.

"Евстатиев е болен човек, психично болен, с огромна тежест, която дай Боже да отмине когато приключи делото. Той е болен от това, което му се случва, защото това е репресия спрямо него", твърди още адвокат Ташкена Колчева.

Самият Евстатиев каза в съдебната зала днес, че съжалява за извършеното и поиска по-лека мярка. Съдебният състав на Пловдивския окръжен съд, обаче не уважи неговото и на защитниците му искане, като го остави отново в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

няма такава съдебна

преди 7 години

Истината е тази, че Темида е Кьорава и попади тузи съображения е длъжна да раздаде подшушната и "справедливост". Целга е -да се батише чевека.

24

Кочо

преди 7 години

Аз пък питам - какъв е реда и къде се раздават дипломите за мангистати, че е аз да завръша криво-ляво у Монтана право?

23

Жибор

преди 7 години

Да де- този я напил и момичето,докато разбере какво става,се събудило изнасилено... Затова съм сигурен,че ако някой напорист *** напие хубаво този адвокат и клиента му и ги изнасили,тяхното също ще е доброволно :)) Ако не вярват- нека ги подложим на един следствен експеримент,*** из Филиповци и Столипиново ще намерим!

fallback