Снимка: архив Булфото
fallback

Млад мъж ще лежи половин година в затвора заради това, че е убил по особено жесток начин малко коте, реши районният съд във Варна. 25-годишният Панов ще влезе зад решетките при първоначално строг режим.

Мъжът живеел на квартира в жилищен блок в квартал "Чайка". Част от обитателите в блока били приютили в общите помещения малко черно-бяло коте, за което се грижели и му давали  храна.

Една вечер през октомври 2014 година Панов излязъл да разходи кучето си. Във входа на блока двете животни се засекли и при срещата котето одраскало с нокти по муцуната домашния любимец на подсъдимия.

Ядосан, младежът посегнал да ритне котето, след което повторно с крак нанесъл силен удар по главата на животното и то започнало да агонизира.

По-късно същата вечер подсъдимият младеж и приятелката му изхвърлили умъртвеното вече коте върху шахта пред блока.

Съседи забелязали пръски кръв около кашона на животното и входната врата на блока, прегледали камерите от записите за видеонаблюдение, разпознали извършителя на хулиганските действия и сигнализирали в полицията, съобщи "Дарик".

През лятото на миналата година Панов е бил привлечен като обвиняем. Впоследствие, в хода на разследването са били правени многократно опити той да бъде призован на известните му по делото адреси на местоживеене и издирен, но без резултат.

25-годишният Панов е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността, държане на наркотици и др. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 години

Аз съм против убийствата на животни, но също така съм против и разни хора да "приютяват" такива в общи помещения, общи дворове и пред блокове. Това е просто абсурдно - уж си загрижен за едно животно и го гледаш, но дума да не става да го правиш у вас. Тези които хранят животните по кофите носят по - голяма вина от тези, които превъртат в последствие и ги трепят. Ако тези хора си гледаха котка в тях а не в общите части - то това никога нямаше да се случи....

32

на баба ти фърчилото

преди 7 години

всички лели над 38 години, трябва да им се прави освидетелстване за да имат право да живеят в жилищна кооперация, макар, че още на 35 изфирясват и метат и чистят по 3 часа ежедневно, нищо, че никой не им влиза в къщата...

31

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 38Ако някое куче те нападне ще се защитиш както можеш и никой няма да те вини. Тук идеята е друга. Става въпрос за едно гадно убийство на едно малко котенце което в никакъв случай не е било заплаха за никой. Присъдата е много справедлива (ех ако можеше във всички сфери) и даже бих казал омекотена. За тези които ибиват животни без причина - или принудителен психо диспансер или ритници до напикаване. Днес животно - утре човек. Тази агресия/авто-агресия е много опасна!

fallback