Снимка: Булфото, архив

Граждански иск в размер от 400 000 лева предявиха родителите на битото бебе Никол Димитрова, което бе малтретирано от акушерката Емилия Ковачева точно преди година. Те встъпиха в делото и като частни обвинители, съобщава "24 часа".

Още по темата

Съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на акушерката показала, че тя е в депресия, страда от безсъние, безперспективност, тревожност.

Тест с осем цвята показал, че Ковачева има силен стремеж за самоутвърждаване и защита на собствените си интереси, както и желае да покаже себе си на другите в добра светлина.

Пак цветовия тест показал, че има повишено желание да лъже, което било характерно за всички хора, които били в затруднено положение. Тогава скалата на истината била занижена.

Делото върви изключително бавно, тъй като в продължение на 3 часа адвокатът на Ковачева - Владислав Янев прави постоянни искания. Едно от тях беше отвод на съда и възражение срещу обвинителния акт.

След заседанието Емилия Ковачева каза за пореден път, че не се чувства виновна. По време на делото тя обясни, че не разбира обвинението, поради което се наложи съдът да й разяснява какво значи опит за убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase