Снимка: Булфото, архив
fallback

Ако делото срещу нападателите от бул. "Черни връх" се развие така, както предвиждаме, единият извършител ще влезе в затвора за три години за нанасяне на телесна повреда, а другият може да получи до две години, коментира заместник-районният прокурор Стефан Милев.

По-тежка присъда би получил каратистът Симеон Христов, който е нанасял ударите.

"Ще бъдем безкомпромисни с целия инструментариум на репресивните мерки, които ни дава законът", категоричен беше той пред Нова тв.

В първите часове след инцидента пострадалият категорично е отказал да говори и е отричал да е бил бит.

Според Милев мълчанието на мъжа е свързано с факта, че именно той е предизвикал катастрофата, разпалила скандала: "Той е имал нещо предвид и е преценявал възможността срещу него да не се води дело".

Oще по темата

Такова дело обаче вече е започнато и от волята на пострадалата жена зависи дали то ще бъде прекратено, уточни прокурорът.

Припомняме ви, че на 15 март сблъсък между джип и лек автомобил заради отнето предимство от трета кола на столичния булевард "Черни връх" прерасна в бой.

По първоначална информация водачът на един от катастрофиралите автомобили слязъл от колата си и нанесъл юмручни удари по главата на шофьора на другата кола. Задържан е 35-годишният Симеон Христов, криминално проявен, от София.

Същевременно юристът отхвърли твърдението, че записите от охранителни камери не се приемат като веществени доказателства. Трябва обаче да бъде доказана тяхната автентичност. Само въз основа на запис не могат да те осъдят, но в съвкупност с други доказателства може да помогне за осъждане.

"Ще искаме и обвиняемите за побоя от "Околовръстното" да лежат в затвора. И тримата са задържани. Няма пуснати на свобода", изтъкна Стефан Милев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

До *** народ смеКакво предлагаш умнико ... революция ?

37

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 49 Тия от джипа са свършили работата на закона ... щото закон нямааааа !

36

Прост народ сме

преди 8 години

Не виждате ли, че вниманието ни се откланя да не е върху заема за 4 милиарда а върху селски боеве.....

fallback