Снимка: архив Булфото
fallback

Прокуратурата отрече информацията, че води преговори с биячите от Околовръстното шосе за сключване на споразумение. Обвинението е категорично, че дори и да се признаят за виновни, единственото подходящо наказание за тримата хулигани е ефективно лишаване от свобода - 5-6 години затвор.

Прокуратурата излезе с позиция ден след като адвокатката на биячите Мариана Христова обяви, че задържаните мъже искат споразумение. Тримата се признавали за виновни, но не отстъпвали от твърдението си, че били предизвикани от пребития шофьор и съпругата му.

Oще по темата

Драмата на Околовръстното шосе в София се разигра на 24 февруари привечер. Тогава, заради подсвирване с клаксон, четирима мъже се нахвърлиха на семейството атлети Васко Наумов и Мария Димитрова. Нападателите ги удряли с метална бухалка. След побоя Наумов бе с три избити зъба, а жена му бе по-леко пострадала.

Трима от биячите бяха арестувани благодарение на клипче, което Мария заснела. Четвъртият бе пуснат, тъй като семейството не успя да го разпознае.

Нападателите се оказаха охранители на обвиняемия за наркотрафик и приближен на Златко Баретата - Ивайло Борисов – Ториното. Веднага след инцидента той обясни, че те са негови гардове, но вчера промени версията си и обясни, че биячите всъщност са били негови консултанти по хранене.

Днес от прокуратурата припомниха, че тримата задържани, Александър Гечев, Христо Христов и Георги Близнаков, са привлечени към наказателна отговорност за телесна повреда по хулигански подбуди и за квалифицирано дръзко хулиганство. Законът не забранява споразумение по този вид престъпления.

Степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) обаче мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно, се казва още в позицията на обвинението.

Прокуратурата завършва, че с това условие, е готова да преговаря за споразумение за ускорено приключване на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

А какво

преди 8 години

А какво ще стане с биячите от Черни връх, ще ги пуснат защото горките толко са се уплашили че нищо не помнят.

11

Рик

преди 8 години

Истинската заплаха за живота и личността са за Министър председателя и господин Пеевски . Те са видни борци за справедливост , громят мафията и контрабандата че и корупцията по високите етажи на Държавните поръчки . И защо рискуват живота си ежедневно тези видни Строители на СЛЕДКОМУНИСТИЧЕСКА България ? Слабия генетичен материал - съвсем е деградирал . Иска да вари ракия , да ходи по палатки , забравил е дори да ходи - излезе от дискотека и пада , излезе от колата пак пада . Ама засрамете се !!

10

Анонимен

преди 8 години

Къде има прокуратура.Ааааа в Румъния да но в БГ не.Един роднина да имаш в прокуратурата в бг и може да избиеш цяло село без проблемно.Апък ако гн Цацаров е твой човек цяла бг.

fallback