Снимка: Facebook

Католическите свещеници в Бургас от църквата "Дева Мария Богородица" били тормозени от побойника Горан Горанов четири дни подред. Това съобщиха от самата църква в писмо до медиите днес.

Припомняме ви, че 31-годишният мъж нанесе удари в лицето на двама духовници от храма на 29 февруари. В същото време той е бил издирван за изтърпяване на влязла в сила присъда по друго провинение. Горанов вече е задържан и отведен в затвора.

Още по темата

От църквата разказват, че мъжът започнал да се появява при тях от началото на миналия месец. На 27 февруари му направили забележка заради унищожаване на декорация в храма. Още тогава Горанов се опитал да удари един от свещениците, пише БТА.

На следващия ден (28 февруари) той отново дошъл привечер в църквата и започнал да бие духовните лица. Вечерната литургия не била отслужена, вместо това в църквата са повикани лекар и полиция.

На 29 февруари свещениците са подали сведения и са поискали полицейско присъствие. Горанов отново пристигнал в храма. Полицията го задържала, но след 20 минути бил пуснат.

В края на литургията той се върнал в църквата и нанесъл сериозен побой над двама отци. От страх да не се повтори същото на 1 март свещениците не отворили църквата и не отслужвали литургии.

Около 18 часа вчера той пристигнал пред сградата и започнал да удря с камък по затворените църковни порти.

За побоя над свещениците от 29 февруари е образувано бързо полицейско производство, съобщиха от прокуратурата. Обвинението е за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди.

Разследването е под надзора на Районна прокуратура - Бургас. То трябва да приключи в срок от 7 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase