Снимка: Facebook
fallback

Смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца не е резултат от убийство. Момчето е починало заради сърдечен проблем, при който смъртта може да настъпи бързо и при здрави хора. Заради това обвинението за умишлено убийство срещу братята Иван и Десислав Дамянови (Поничките) пада и те ще бъдат разследвани за хулиганство. Това обяви Окръжната прокуратура във Враца.

Тодор почина на 12 януари в центъра на Враца след спречкване с Иван и Десислав за предимство на пътя. Веднага след трагедията свидетели разказаха, че двамата братя са пребили момчето. Заключенията бяха, че Тодор е убит.

Oще по темата

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда и те бяха пуснати под домашен арест. След протест на хората във Враца обаче обвинението бе променено в причиняване на умишлено убийство по хулигански подбуди, а биячите бяха върнати в ареста.

Днес прокуратурата свали обвинението в умишлено убийство и остави само това за хулиганство. От обвинението обявиха, че са взели решението след обстоен анализ на доказателствата и на изводите на съдебните медици.

Съобразявайки се с констатациите на четири съдебно-медицински експертизи прокурорите са категорични, че няма извършено убийство.

"Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка", се казва в съобщението на Окръжна прокуратура – Враца.

Обвинението обяви и че са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти кардиолози.

"На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул на починалото момче се установяват категорични данни, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве", пишат още от прокуратурата.

От там са категорични и че травмите по трупа на момчето не са довели до смъртта му и че братята не са могли да я причинят.

"Смъртта е в резултат от лошото здравословно състояние на починалото момче, а не причинно-следствен резултат от нанесените му при побоя повърхностни наранявания", пишат още от прокуратурата и допълват, че няма данни за извършено убийство.

Сблъсъкът между Тодор и братята е траял около 3 минути, става ясно от съобщението. Разследването е категорично, че Дамянови са извършили хулигански действия и разследването срещу тях ще продължи в тази посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Непукис

преди 8 години

Ще е супер ако поничките пратят на семейството му извинителна бележка с една кутия вкусни понички.

88

Коментатор

преди 8 години

Малко прилича на млад Гришо този бияч с боксовете. Ама умпрял безславно.

87

Анонимен

преди 8 години

тука егати хлебозавода-пълен с понички е тоя форум,ама дано с децата ви се случи същото като с Тодор!

fallback