Архив: Булфото
fallback

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения по делото за убийство на крадец във ферма в близост до село Устина.

Установена е самоличността на нападателите - баща и син от пазарджишко село, на 51 и 27 години. Бащата е бил осъждан вече за убийство и въоръжен грабеж. Нападателите проникнали във фермата около 06:00 часа на 8 февруари, като били въоръжени с метални тръби и боксове и носели качулки на главите си.

Oще по темата

При физическия сблъсък с престъпниците един от фермерите стрелял два пъти с пистолет и улучил нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който синът починал, а бащата бил приет в болница в тежко състояние, където е и към момента.

На двамата фермери Георги и Димитър са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение /афект/, предизвикано от крадците.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на двамата фермери. При извършено претърсване в дома на крадците са били открити и иззети пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 8 години

Цацароландия

40

Анонимен

преди 8 години

Има закон, според който личното огнестрелно оръжие може да се употреби за самозащита, защита на собствеността и достойнството на притежателя на законното КНО. Иначе за какъв дявол се разрешава на физически лица да притежават късо нарезно оръжие? Законът се нуждае от ремонт. Защо за същите цели да не се използва и ловно оръжие - гладкостволно или нарезно? Така, както е сегашната практика, този закон се обезсмисля. Значи трябва да решиш къде ще лежиш - зад решетките или под земята!

39

ЦК на БКП

преди 8 години

Може да плюете Слави Трифонов ..Но той е прав като пее : ,, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ...

fallback