Снимка: bTV

Хиляди жители на Стрелча се организират за пътуване в Пловдив заради бившия си кмет Иван Евстатиев. Той е в ареста с обвинение, че е изнасилил ученичка.

Съдът в Пловдив днес ще заседава по искането му да бъде пуснат под домашен арест.

Още по темата

Промяната на мярката му няма да се гледа в Пазарджик, където досега, защото всички съдии там си направиха отвод, за да няма съмнение в безпристрастността им, тъй като Евстатиев е бил районен прокурор в града.

Заради преместването на делото, хората, които искат справедливост, се организират да пътуват до Пловдив, където в ранния следобед трябва да започне делото, съобщи Нова телевизия.

Вече има и събрани 1000 подписа в подкрепа на исканията на хората за върховенство на закона.

"Прокуратурата е абсолютно убедена, че е извършено това престъпление и се касае за изнасилване, като жертвата е била преведена в безпомощно състояние с изпиването на голямо количество алкохол", коментира отново говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Самият Евстатиев призна, че е правил секс с момичето, но не го е насилвал. От прокуратурата обаче са категорични, че момичето е приведено в безпомощно състояние от кмета и за доброволност не може да се говори.

Обвинението иска 10 години затвор за Иван Естатиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase