Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Не чувствам вина, защото не съм била бебета. Това заяви акушерката Емилия Ковачева, която бе обвинена в опит за убийство на новородената Никол. Случаят от края на април потресе цялата страна с жестокостта си.

По думите на Ковачева и нейните родители записите от камерите са били манипулирани.

"Останалите бебета имат родови травми", заяви Ковачева по повод обвиненията за още четири бебета, които й бяха повдигнати.

"Гордеем се с нея", заяви пред Нова тв бащата на Емилия.

Oще по темата

В съдебната зала присъстваха майката и бащата на Никол - Румен и Станислава Димитрови. Те са представлявани от адвокат и поискаха да бъдат допуснати като граждански ищци и частни обвинители. Те настояха и за обезщетение заради гаврата с дъщеря им - 400 хиляди лева.

Майката на Никол се разплака в съда, докато адвотът на семейството разказваше пред съда какво им е причинила Ковачева.

"Предаването на граждански иск от страна на родителите иска прецизиране на вината", категоричен бе адвокатът на акушерката Владислав Янев.

Той заяви, че болница "Софиямед" също трябва да е част от процеса и да има задължително неин представител е съдебна зала.

Припомняме, че видеозапис от столичната болница показа как по време на нощно дежурство Емилия Ковачева пребива почти до смърт новородено бебе - детето беше прието с риск за живота си в друга болница. За щастие бебето вече е добре, но записите от камерите показаха, че Ковачева е посягала и на други деца в здравното заведение.

Затова акушерката се сдоби с второ обвинеие за нанасяне на лека телесна повреда на още четири бебета. Към момента Ковачева е под домашен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 8 години

цензурираната дума е човек с извратен морал

50

Анонимен

преди 8 години

В българските болници преобладават такива индивиди от санитари до лекари, *** са това не хора, понеже няма правосъдие, личната саморазправа и публичия линч много скоро ще вземат превес, по волята на Господ, обществото е стане безстрашно и напълно обединено срещу злите сатанински ***.

49

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Това дело ще бъде трудно, защото болницата е на турски бизнесмени с много пари за адвокати И НЕ САМО ЗА ТЯХ.

fallback