Eвстатиев на влизана в съда. Снимка: Dnes.bg
fallback

Насилената от Иван Евстатиев 16-годишна ученичка е била девствена, стана ясно снощи, при гледането на мярката на неотклонение на бившия градоначалник в Стрелча, който остана в ареста.

В хода на досъдебното производство е установено, че Ирена доброволно е приела поканата на бившия кмет да му гостува в хотелската му стая. Момичето се възхищавало от Евстатиев и искало да му сподели плановете си да учи право, тъй като самият той е юрист.

Oще по темата

Екскметът поканил в стаята си и почерпил 16-годишната му гостенка с твърд алкохол. В продължение на около час и половина двамата изпили една бутилка и наченали втора. В разгара на купона Евстатиев съблякъл момичето, което било много пияно, и започнал да прави любов с нея. До този момент Ирена е девствена и Евстатиев я е дефлорирал.

За да се установи какво точно количество алкохол е изпил ексградоначалникът, за да обладае непълнолетното момиче, е направена химическа експертиза на кръвта на обвиняемия за сексуалното посегателство.

По непотвърдена информация по време на издевателството в хотела е имало и трети човек, който е бил на етажа и който е откарал момичето в безпомощно състояние до дома му, пише "Монитор".

След случая родителите на Ирена са обезумели от мъка, майката Христина от понеделник не е на работа, а бащата бил изпаднал в ярост.

"Страх ни е да не му посегне, ако го пуснат Евстатиев на свобода", коментираха близки на покрусеното от срамния акт семейство.

"Срамота е, потресени сме, да посегне на това кротко и лъчезарно дете", коментират местните.

В Стрелча не искат да го видят, а местните социалисти го изключиха от редиците си заради непристойното му поведение.

Решението на Районния съд в Панагюрище може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пазарджик.

Снощи магистратите уважиха искането на прокуратурата с аргументите, че Иван Евстатиев може да окаже натиск върху свидетели, ако е на свобода и да се укрие или извърши друго престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Анонимен

преди 8 години

NE SAMO KOMUNIST,NO I SEXMANIAK.KAKVO LI GI SVARZVA S DRUGARIA MIKOV--AMI VODKATA.DRUGARIA PO CASHKA E NAI VERNIAT DRUGAR V BSP,ZATOVA DR. MIKOV NE E SAGLASEN TOZI DINKO DA BADE IZKLUCEN OT BSP.

205

Коментатор

преди 8 години

Il terzo invitato (1977) Третият Поканен (2016)

204

Анонимен

преди 8 години

За наказание на тоя дърт козел има два въможни варианта - единият да го пуснат на съгражданите му на "сърдечна раздумка" и "приятелски прегръдки", след които може до края на живота си да е с мека горна глава и отрязана долна; другият е да го вкарат в затвора в обща килия - там много ги обичат изнасилвачите, особено пък на деца...

fallback