Снимка: Facebook

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е разследван за изнасилване на 16-годишна ученичка, потвърди за bTV окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Евстатиев е бил арестуван снощи в град Стрелча. Прокурор Малинов уточни, че в момента се провеждат разпити на непълнолетното момиче.

Пред разследващите потърпевшата е заявила пред полицията, че изнасилването е станало в хотелска стая в Стрелча.

В петък вечерта родителите на 16-годишното момичеподали сигнал, че дъщеря им не се е прибрала от училище. Малко след това е получен втори сигнал, че девойката се е прибрала, но е неадекватна, добавят от МВР.

Непълнолетната е освидетелствана в "Съдебна медицина" при МБАЛ - Пазарджик, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие. Тествана е за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна.

На мястото, посочено от девойката, където е станала обект на посегателство, са иззети веществени доказателства. Предстои да бъдат извършени експертизи в хода на досъдебното производство.

Тази вечер граждани организират протест на площада пред общината с искане - посегателството срещу момичето да бъде адекватно наказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase