Снимка: Dnes.bg

Шестима от общо 9 задържани за тегленето на огромни суми пари от чужди фирми остават в ареста. Трима от тях обжалваха днес мярката си за неотклонение пред Пловдивския апелативен съд.

Още по темата

Заседанието започна при закрити врата. Това се наложи, защото по делото са използвани СРС-та.

Спрямо Владислав Кълвачев, Стоян Конджов и Станко Илиев, които са първите арестувани при акцията до бензиностанция в Пловдив,  беше взета мярка за неотклонение "задържане под стража", защото има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

"В залата поставихме въпроса относно начина, по който е извършено престъплението, как е извършен трансграничния трансфер на парите", заяви след края на съдебното заседание адвокат Недялко Шилев.

Тримата са от групата на арестуваните, които от клонове на различни банки са изтеглили в брой над 2 милиона евро. Мащабната схема беше разкрита при съвместна операция на полицията, ДАНС и прокуратурата.

По време на акция е предотвратено тегленето на други 5 милиона евро. Крупната сума е изтеглена чрез колосална измама от сметките на 10 дружества в 6 европейски държави. Парите са били преведени на дружества, учредени в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase