Снимка: архив Bulphoto
fallback

Съдия Румяна Ченалова е призована в ДАНС, за да ѝ бъде повдигнато ново обвинение, съобщава БНР.

Часът на призовката ѝ съвпада с часа, в който тя е повикана от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка със започналата проверка на изтеклите записи на разговори между нея и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Докато отричаше да е обсъждал с Владимира Янева мегаразследването "Червеи", миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че Ченалова ще получи ново обвинение. С перспективата да станe за втори път обвиняема, Цацаров предположи, че може би записите, в които се споменават неговото име, на председателя на ВАС Георги Колев, на премиера Бойко Борисов и на членове на ВСС, са направени от Румяна Ченалова.

До момента тя е разследвана за длъжностно и документно престъпление, свързани с работата й по търговско дело. Заради сигнали, че е имала намерение да напусне страната Ченалова прекара 72 часа в ареста.

Според неофициална информация утре ВСС ще решава дали да я уволни. Такова е предложението на дисциплинарния състав, който проверява дали е нарушила Етичния кодекс на магистрата с работата си по т.нар. дело "Белведере", заради което беше наречена от френския посланик гнила ябълка, и още няколко други стари случаи, по които ВСС се самосезира след изказването на Ксавие дьо Кабан.

Днес в Етичната комисия е поканена и Владимира Янева, основен глас в записаните разговори, които вчера за първи път коментира премиера, неглижирайки ги с думите: "Две каки си говорят".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Послушна

преди 8 години

Ченалова Ченалова ако не бе ТАКА ПОСЛУШНА И НАВЕДЕНА НА ГРОБ -Цв Цв и Боко да не бе стигнала до ТУК.МУТРИТЕ ИЗПОЛЗВАТ И ЗАХВЪРЛЯТ . ФАКТ.

1

Анонимен

преди 8 години

Нека я разследват, мене ли да разследват. "Осъден съдия" е смешен виц.

fallback