Снимка: архив Булфото
fallback

Емил Първанов – Ембака, който беше издирван за убийството на работник на магистрала "Струма" през лятото, се предаде сам на полицията. Той е задържан днес от Окръжна прокуратура Благоевград за 72 часа.

Oще по темата

Изидрването на Ембака започна веднага след трагедията на магистралата. Обвинението срещу него е, че на 26 юни тази година около 13:30 часа на новостроящ се обект на "Струма" умишлено е умъртвил Николай Чивиев.

47-годишният мъж бе ръководител на охраната по ремонтиращ се участък от автомагистралата. Той е бил намушкан с нож, а след това му е нанесен смъртоносен удар с камък по главата след като направил забележка на шофьор, който се опитал да мине през забранения за движение участък.

След убийството Ембака се укри, а полицията го обяви за издирване, включително и чрез издаване на Европейска заповед за арест.

Днес той се явил сам в Окръжна прокуратура Благоевград със защитник, съобщи "24 часа".

Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Веско

преди 8 години

Преди малко адвокат Марковски, за н-ти път обясни, че според нашите закони, всеки може да си прави каквото поиска. Охранителните органи имат право учтиво да помолят да не правят така.

20

БХК

преди 8 години

''Убий българин , стани личност на годината''

19

Анонимен

преди 8 години

До твърд гербер Тиквата е комунист. Тиква и култура!

fallback